LoadingText

DTU Nyheder

2018
Foto: Mikal Schlosser
29 JUN

Studiemiljøundersøgelsen 2018: ”Jeg har det for fedt”

Resultaterne fra den nyeste temperaturmåling af studiemiljøet på DTU viser, at et markant flertal af universitetets studerende trives.

Foto: Ulrik Eriksen
25 JUN

Sjove og seriøse bud på en bæredygtig fremtid

DTU’s årlige studenterkonference i bæredygtighed, Grøn Dyst, bugnede af gode ideer til en mere bæredygtig verden.

Foto: Mikal Schlosser
02 MAR

2300 unge besøgte DTU’s Åbent Hus 2018

1. marts var måske vinterens koldeste dag, alligevel var mange potentielle ingeniørstuderende mødt op til åbent hus på DTU.

Foto Mikal Schlosser
26 JAN

Andelen af kvindelige studerende stiger

Nogle af DTU's uddannelsesretninger tiltrækker mange kvinder, andre meget få. Men i snit stiger andelen af kvinder på DTU’s uddannelser.

2017
Photo: Mikkel Adsbøl
01 MAR

Studerende trives på en pulserende campus

Hængekøjer, street food og ombyggede auditorier. DTU tester, udvikler og bygger løbende for at understøtte nye undervisningsformer og et aktivt studieliv - ude såvel som inde.

2016
Foto: Bjørn Lymann
13 DEC

DTU ansætter to uddannelsesdekaner

I 2017 fortsætter Martin Vigild i stillingen som dekan for bacheloruddannelserne og studiemiljø, mens direktionen tager imod et helt nyt medlem, når professor Philip Binning starter som dekan for kandidatuddannelserne. 

Günter H.J. Peters (Foto: Mikal Schlosser)
18 NOV

Pris for excellent undervisning

For første gang uddeler DTU en pris for udvikling af undervisning og læring. Prisen gik i år til Günther H. J. Peters, der som lektor på DTU Kemi har arbejdet ihærdigt med at udvikle det svært tilgængelige grundfag ”Fysisk kemi for biovidenskaberne”. Med prisen følger et rejselegat på 25.000 kr. og en godt tre meter høj vandreskulptur...

Foto: Mikal Schlosser
19 AUG

Studiestart: "Fra i dag er I en del af ingeniørstammen"

Sportshallen summede af liv og spænding, da rektor Anders Bjarklev og dekan Martin Vigild bød velkommen til 2163 nye studerende på DTU.

05 JUL

Flere og flere vil være ingeniør

For 15. år i træk er antallet af ansøgere til DTU´s uddannelser steget. 2.816 unge har i år søgt ind på en af DTU´s diplom- og civilingeniøruddannelser som deres første prioritet, og antallet er dermed steget med 11 % sammenlignet med sidste år. 

05 JUL

Flere og flere vil være ingeniør

For 15. år i træk er antallet af ansøgere til DTU´s uddannelser steget. 2.816 unge har i år søgt ind på en af DTU´s diplom- og civilingeniøruddannelser som deres første prioritet, og antallet er dermed steget med 11 % sammenlignet med sidste år. 

Foto: Jens Kirk
27 JUN

Studerende fra hele verden dystede om den grønneste ide

DTU har afholdt sin femte Grøn Dyst-konkurrence, hvor mere end 270 ingeniørstuderende præsenterede deres ideer og projekter, der kan føre til en mere bæredygtig verden.

Grønnegården, DTU
18 MAR

Stor stigning i kvote 2-ansøgninger til DTU

DTU modtog i år 2386 kvote 2-ansøgninger. Det er en stigning på 35 % i forhold til sidste år.

2015
DTU Studiemiljøundersøgelse. Foto: Vibeke Hempler
30 SEP

Øget tilfredshed med studiemiljøet blandt DTU’s studerende

DTU’s Studiemiljøundersøgelse 2015 viser voksende tilfredshed blandt de studerende. 

Foto: Mikal Schlosser
27 AUG

Studerende er vigtige fra allerførste dag

August betyder nye DTU-studerende. Nye DTU-studerende betyder rusture i store mængder. Og for lige netop dette universitets vedkommende betyder det også en travl uge for rektor Anders Bjarklev og dekan Martin Vigild.

Foto: Kasper Kristoffersen
24 AUG

Ikke en stol ledig på DTU

2050 nye ingeniørstuderende blev fredag den 21. august budt varmt velkommen på Lyngby Campus, hvor de fik alvorlige såvel som mindre alvorlige ord med på vejen.

Foto: Mikal Schlosser
30 JUL

Fuldt hus på DTU’s uddannelser

Et rekordstort antal ansøgere til DTU’s uddannelser betyder, at DTU må lukke samtlige af deres uddannelsesretninger, på nær én, med adgangskvotient. Det er den stærkeste søgning der har været til diplom- og civilingeniøruddannelserne på DTU i nyere tid.

06 JUL

Rekordstor søgning til DTU

6.465 unge har i år søgt ind på en af DTU´s diplom- og civilingeniøruddannelser. Det er en stigning på 9 % sammenlignet med sidste år. Dermed er antallet steget igen - for 14. år i træk.  

Der er god grund til at være glad som nyuddannet diplomingeniør - man kommer nemlig hurtigt i arbejde. Her er dimittender fra diplomingeniøruddannelsen 2013. Foto: Thorkild Amdi Christensen
26 JUN

Der er rift om diplomingeniører

To tredjedele af de nyuddannede diplomingeniører er i arbejde under to måneder efter sidste eksamen. Langt størstedelen ansættes i den private sektor.

Foto: Mikal Schlosser
25 JUN

100 DTU-studerende indtager Roskilde Festival

Roskilde Festival samarbejder igen i år med DTU om at finde ingeniørløsninger på de udfordringer, der opstår, når 130.000 mennesker samles på ét sted.

Foto: Vibeke Hempler
20 MAR

Ansøgningsrekord på kvote 2

Rekordmange ansøgninger tikkede i år ind, da det var sidste frist for at søge en af DTU’s uddannelser på kvote 2. Ikke færre end 21 procent flere unge havde sendt en ansøgning.